RECOMANDARI pentru persoanele vârstnice şi cu afecţiuni cronice:

  • creearea unui ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului;
  • hidratare corespunzatoare cu apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaus de conservanţi;
  • alimentaţia va fi predominant din legume şi fructe proaspete;
  • se vor consuma numai alimente proaspete din magazinele care dispun de instalaţii frigorifice funcţionale de păstrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor uşor perisabile;
  • este interzis consumul de alcool şi cafea în timpul caniculei;
  • se va evita circulaţia în perioadele de vârf ale caniculei, sau dacă este absolut necesar se va folosi îmbrăcăminte uşoară din materiale vegetale precum şi pălăriuţă de protecţie pe cap;
  • persoanele care suferă de anumite afecţiuni îşi vor continua tratamentul conform indicaţiilor medicului. Este foarte util ca în aceste perioade, persoanele cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulaţie, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente;
  • menţinerea cu rigurozitate a igienei personale, efectuarea a câte 3 - 4 duşuri pe zi.